Ricoh GRIII

Min nya kamera Ricoh GRIII från Pentax

För några inlägg sedan så skrev jag att vi kan bli bättre fotografer med våra mobiler. Och även om detta är sant, så har jag aldrig varit riktigt nöjd att ta bilder med mobilen. Det finns ett antal anledningar till varför.

Trots dessa punkter så har jag inte varit ute efter någon ny kamera. Jag är väldigt nöjd med min Panasonic GX80. Och har jag inte haft den med mig så har jag haft min mobil. Även om mobilen inte har varit helt optimal, så har den fungerat okej.

Men för några veckor sedan hittade jag Mattias Burlings youtube kanal. På hans kanal så testar han massor av olika kameror/objektiv. Mattias är något av en förespråkare för kompakta kameror. Efter att jag haft en kompakt kamera för en herrans massa år sedan, så har jag inte tänkt så mycket på sådan kamera förrän jag trillade in på Mattias kanal.

Inte mycket större än en iPhone

Efter min kompakt kamera, så har jag alltid velat ha en större kamera, med fler objektiv. Men sanningen är att den kameran tar jag inte med mig varje dag. Då är en kompakt kamera perfekt. Efter att ha kollat på en hel del videos på Mattias kanal, så var det en kompakt kamera som återkom ett antal gånger, och det var Ricoh GR.

Ricoh GR, senaste versionen är III är en premium kompakt kamera som kostar en hel del, 9 790kr. Detta var för mig ett för högt pris att ge. Men en annan sak som jag lärde mig från Mattias kanal var att det går att fynda på en mängd olika sajter. Så efter lite letande och prutande så hittade jag en för betydligt lägre pris, så då slog jag till.

Min tanke med Ricoh GRIII?

Alla knappar är lättillgängliga med en hand

Tanken är att jag ska kunna ta med mig den överallt och använda dagligen. Det ska helt enkelt ta över det som mobilkameran gör idag när det gäller att ta dagliga bilder. Men Ricoh kameran kommer ge en hel del fördelar gentemot mobilkameran.

Med denna så kommer jag vilja fotografera mycket mer än vad jag gjort senaste tiden. För det blir inte att jag tar med min Panasonic kamera om jag bara ska någonstans. Det är för krångligt och mycket mer att bära på. Men med Ricoh kameran så har jag inga ursäkter för att inte ta med den. Så jag hoppas att detta kan bli ett uppsving i mitt fotograferande.

Publicerat den 3 december, 2020

Skrivit av: Håkan

Dela dina tankar

Din email adress kommer inte bli publicerad. Alla fält är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.