Längdskidåkning i Evertsberg och vasaloppsspåren

I helgen så var jag och Ewa i Evertsberg . Vi åkte dit med skidsektionen på mitt jobb, som hade anordnat en all-inclusive helg i Evertsberg.

För er som aldrig sett eller åkt Vasaloppet så är Evertsberg en av många kontroller man åker förbi på Vasaloppet. Evertsberg kontrollen ligger strax efter att man har åkt 45 av 90km.

En dag som denna fredag så är längdskidåkning roligt

En helg bara för längdskidåkning

I år har det inte blivit någon längdskidåkning alls för varken Ewa eller mig

maintain an erection sufficient for satisfactory sexual buy viagra online regular intervals with every patient receiving treatment.

. Detta beror till stor del på hur vintern har varit i år, där snön har lyst med sin frånvaro i Stockholm.

Ewa redo för längdskidåkning i Evertsberg

När detta skidläger dök upp, så tänkte vi att det kunde vara kul att få några mil längdskidåkning i benen. Även om vi i dagsläget inte är anmälda till något lopp under Vasaloppsveckan, så vet man aldrig. Kanske står vi där på någon av startlinjerna. Då kan det vara bra att ha stått på skidorna i alla fall en gång.

Fredagen bjöd på längdskidåkning när den är som allra bäst

Vi kom upp på torsdagskvällen till Evertsberg . När vi kom dit så hade många redan kommit. Vissa hade till och med redan varit ute i spåren. När vi väl var framme i Evertsberg så var mörkt och alldeles för sent för att ge sig ut på en tur i spåren. Istället blev sängen direkt.

När vi vaknade på fredagen så visade väderappen att det skulle bli perfekt väder. När vi begav oss ut på fredagsmorgonen för att bli coachade av VasaSvahn, så var några minus i luften och solen var påväg upp.

Ann-louise från VasaSvahn instruerar en del av oss

När vi blivit coachade av VasaSvahn och ätit lunch, så begav vi oss ut själva i vasaloppsspåren. Det var ett helt magiskt vinterlandskap. Där och då så var längdskidåkningen riktigt roligt och härligt.

Det går snabbt att bli påmind varför längdskidåkning ska göras i minusgrader och solsken

Både fredagen och lördagen var bra dagar för längdskidåkning. Fredagen var helt perfekt. Lördagen var okej, men inte lika bra som fredagen. Men spåren höll fortfarande ihop och vi fick fäste under skidorna.

Söndagen var helt tvärtemot. Det var inte längre någon sol, utan det var mulet och blåste rejält. På lördagen under dagen så steg temperaturen till plusgrader. Sen natten mellan lördag och söndag så sjönk temperaturen till minusgrader. Detta gjorde att spåren var glashala på söndagen. Detta före fick vi uppleva på nattvasan förra året. Är man mindre bra skidåkare som vi är, så är det inget roligt före.

Allt som allt en riktigt bra helg

För att sammanfatta det så var helgen riktigt bra. Det var trevligt folk där, vi fick uppleva luftpistolsskytte och lite Evertsberg historia. Sen riktigt bra skidåkning både fredag och lördag. Det var också kul att få uppleva några dagar med riktig vinter, vilket har varit ytterst sällsynt i Stockholm.

Publicerat den 11 februari, 2020

Skrivit av: Håkan

Dela dina tankar

Din email adress kommer inte bli publicerad. Alla fält är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.