10 instagram konton som är värda att följa

Instagram är en väldigt stor social media plattform. För oss som fotografer så är den väldigt central, då hela plattformen går ut på att dela med sig av bilder. Förutom att vi själva delar med oss av bilder, så kan Instagram vara en stor källa till inspiration.

Morgon Maassens instagramflöde
Morgan Maassens instagram flöde

Vilka på instagram tycker jag du ska följa?

Det finns otroligt många att följa, så många att det inte ens är möjligt att följa alla. Så jag tänkte ge några tips på fotografer jag följer och som jag anser är värda att följa för att få inspiration. Inte helt säkert att mina tips faller alla i smaken, för vi gillar alla olika sorters bilder. Men du kanske hittar någon fotograf som du inte vetat om och som du tycker är intressant.

Ni kommer att märka att mina favoriter som jag kommer rekommendera faller inom vissa kategorier. Dessa är surfing, triathlon, cykling och landskap.

Min lista på fotografer att följa

 • Chris Burkard – Chris är en fotograf som ofta fotograferar naturen. Det är den ena storslagna miljön efter den andra i hans instagramflöde. Väl värd att följa för att få inspiration om du gillar att ta landskap/naturbiler.

 • Morgan Maassen – Morgan är en fotograf som fotograferar mycket surfing

  • Office Intracavernosal Injection Tests generic viagra online for sale perspectives. The rational selection of therapy by patients is.

  . Men det som gör honom speciell och varför jag gillar honom, det är hans egenskap att ta minimalistiska bilder. Hans färdigheter i komposition är fantastisk och något jag försöker lära mig av. Vare sig du gillar surfing eller inte, så kan man studera hans sätt att angripa just komposition och försöka överföra det på ens egna bilder. Morgan har ett flöde som jag kan sitta och scrolla i hur mycket som helst.

 • Todd Glaser – Todd är en fotograf som jag skulle säga är en mer klassisk surfing fotograf. Vilket gör att han fångar häftiga perspektiv under vatten ytan.

 • Oriol Batista – Oriol är en spansk fotograf. Han är en sportfotograf som fotograferar mest cykel/triathlon och traillöpning. Oriol är lite som Morgan ovan. Han kompositioner är alltid riktigt bra. Han är inte riktigt lika minimalistisk som Morgan, men bilderna innehåller inte mer än nödvändigt.

 • Tim Kothlow – Tim kommer från San Clemente i Kalifornien. Hans bilder är också inriktat mot surfing. Men hans bilder skulle jag klassa mer som ”lifestyle” bilder. Hans bilder innehåller också mer porträtt bilder än vad Todd och Morgan har.

 • Joakim Riss – Många kanske känner igen Joakims efternamn Rissveds. Han är bror till mountainbike cyklisten Jenny Rissveds som vann OS-guld 2016 i Rio de Janeiro. Hans bilder består mycket av cykling, speciellt mountainbike. Han jobbar även som bildbehandlare vilket gör att hans bilder är riktigt snyggt redigerade. Sen är han ingen dålig fotograf heller.

 • Tahnei Roy – Är också en surf fotograf. Hennes bas är Hawaii och Kalifornien. Jag skulle säga att hennes fotografiska stil är en blandning mellan Morgan och Tim. Hon har dels lite av den minimalistiska stilen som Morgan, men även mer ”lifestyle” stil på sina bilder som Tim.

 • Mattias Fredriksson – Mattias är en action fotograf som fotograferar skidåkning och mountainbike. Hans bilder visar verkligen action och häftiga miljöer. Extremt duktig fotograf som ofta tar bilder i extrema situationer.

 • Lina Kayser – Lina är från Bergen i Norge. Hennes bilder av landskap och djur är fantastiska. Precis som Morgans, så har Lina ett flöde som går att scrolla i hur mycket som helst.

 • Joonas Linkola – Joonas kommer från Finland. Tyvärr så har han många bilder som är typiska ”influenser” bilder, vilket jag tycker är tråkigt. För han är en väldigt bra fotograf och skulle klara sig utan dessa klyschiga bilder. Men kan man bortse från dessa, så har han andra många otroligt fina bilder från vildmarken i Finland.

Vilka tips på fotografer på instagram kan du ge?

Instagram har massiv av användare. Därför är det helt omöjligt att följa alla. Det gör att jag missar massor av duktiga fotografer som jag kanske borde följa. Kommentera gärna vilka fotografer du tycker är bra och värda att följa på instagram.

Publicerat den 16 mars, 2020

Skrivit av: Håkan

Dela dina tankar

Din email adress kommer inte bli publicerad. Alla fält är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.