VLOG #4 – Swedish Goggles av Malmsten

Att bara ha ett par simglasögon är ingen bra idé. Det kan hända så mycket, att ha ett par till väskan är alltid att föredra. Så jag skaffade ett par till, ett par som jag velat ha länge. Ett par Swedish goggles från Malmsten.

Malmsten Swedish Goggles

Klassikern Swedish goggles

Simglasögonen började produceras på 1970-talet och används än idag av de allra flesta av världens toppsimmare.

probably the worlds most copied swim goggles.

Malmstens klassiker har influerat mängder av olika simglasögon och det finns kopier av dessa i de allra flesta simmärken som gör simglasögon.

Skillnaden från andra simglasögon

Vad är då skillnaden mellan Malmstens Swedish Goggles och andra simglasögon?

Malmsten Swedish Goggles

Först och främst så måste man sätta ihop dom helt själv, precis som en IKEA möbel. Verkar vara en svensk grej att sälja saker som vi själva måste sätta ihop. Precis som med en IKEA möbel så är även detta en frustrerande process med Malmstens simglasögon. Speciellt om man har lite klumpiga fingrar som mig för det är ett precisions arbete.

Vad du får i gengäld är ett par simglasögon som passar ditt ansikte perfekt. Ytterligare en skillnad är att dom saknar vaddering på själv glasen som sitter mot ansiktet. Detta gör att simglasögonen är väldigt lätta. Men även att dom i början, innan man vant sig kan kännas väldigt obekväma och kännas hårda mot ansiktet. Men det är som sagt en vanesak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *