195

Del tjugofem av uppochhoppa.se-träningsbloggsutmaning

Dagens ämne i bloggutmaningen som närmar sig sitt slut, så är det sporter jag har utövat.

Löpning - Håkan Brovell

Löpning är en träningsform jag testat på och fastnat för.

Som så många andra när man var liten, så var fotbollsproffs en dröm. Så jag spelade fotboll, och gjorde det tills jag var 16 år. Så den drömmen sprack kan vi konstatera. Men jag fick uppleva Gothia Cup, och vi gick faktiskt vidare till B-slutspelet, men åkte ut på straffar i kvartsfinal tror jag. Ett bittert minne.

Ska väl säga att jag inte var någon fotbollstalang direkt. Min teknik var under all kritik, men jag kunde springa och springa något djävulskt samt att jag kunde tackla rejält. Vilket gjorde att jag ofta spelade som högerback eller högermittfältare.

Under dessa fotbollsår, så testade jag även på segling som min bror höll på med och det var roligt, men jag blev inte riktigt så biten som min bror, vilket jag önskar att jag hade blivit.

När fotbollen var över så hittade jag in i gymmet. För jag var inte direkt muskulös när jag var mindre, utan mest smal. Men jag ville ha muskler och styrketräningen var lösningen. I 3 år slet jag som ett djur med vikterna. Men musklerna kom och sitter faktiskt fortfarande kvar nästan 16 år sen jag började.

Men allting har ett slut, så även styrketräningen. Så när jag jag lämnade Malmö för Kalmar och studier så valde jag att lämna styrketräningen till största delen för att våga mig in i aerobicssalen. Ett stort steg för en kille att ge sig in där. Men till min förvåningen så var det så himla rolig träning, och jag har nog testat det mesta i gruppträningsväg. Aerobic, Street dance, Yoga, Spinning, Zumba, Body Combat, ja alla Body klasser med Les Mills. Verkligen allt kan jag säga. Och fortfarande så befinner jag mig i aerobicssalen, och numera som instruktör.

Men 2010, så hittade jag löpningen som jag hållit på med väldigt sporadiskt under unga år, och som jag aldrig riktigt gillade. Men idag så är löpningen något av det bästa jag vet.

2010 så hittade jag även mountainbiken, som är extremt roligt och som jag körde mycket under två år, men som blivit mindre på senare tid men som jag hoppas kunna hitta mer tid för.

2013 så började jag med det som jag tycker är roligast just nu och det är triathlon. Att få köra tre sporter i en, är faktiskt klockrent, för man tröttnar aldrig över att bara hålla på med en gren.

Så under åren har det blivit en hel del sporter, även några fler än dessa som jag tagit upp. T ex spelade jag även väldigt mycket squash i yngre dagar och var faktiskt rätt bra på det.

Jag tror det är viktigt att testa på massor av olika sporter för att hitta det som man tycker är roligt. Sen om det tar ett år för vissa eller som i mitt fall när jag nästan var 30 år, så gäller det att hitta det som är roligt. Sen kommer inte varje pass vara roligt för det är omöjligt, men övergripande så ska du gilla träningsformen du håller på med. Då blir allt så mycket lättare och enklare att hålla träningen vid liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *