Simning på hjärnan

Nått har hänt i min hjärna, jag kan inte sluta tänka på simning. Jag längtar till simhallen hela tiden och då är jag där redan 6-7 ggr i veckan.

Youtube junkie

Youtube har blivit min stora inspirationskälla för simning. Jag kollar på alla simklipp jag kan komma över, speciellt när det är simövningar för de olika simsätten. Det är verkligen som jag blivit helt besatt. Det har till och med gått så långt att jag medan jag jobbar, så sitter jag och gör bröstsimsparkar på jobbet.

Mål

Mitt mål med simningen är först och främst att bli bättre på frisim för att simma snabbare på en Ironman. Men just nu ligger inte fokus där, då det är väldigt lång tid kvar till nästa års tävling. Mitt mål nu är att slipa på tekniken i frisim, samt att lära mig övriga simsätt inom simning. Någon gång under nästa år skulle jag vilja kunna simma 200m medley, allra helst skulle jag vilja simma 400m medley. Jag skulle säkert redan idag kunna simma 200m medley. Men jag vill kunna göra det behärskat och med bra teknik, inte slå mig fram i vattnet.

Simsätten

Så hur ligger jag då till när de gäller dom fyra simsätten frisim, bröstim, ryggsim och fjärilsim?

– Frisim

Frisim just nu känns riktigt bra. Jag vill fortfarande inte hävda att jag är bra, men till helt okej kan jag sträcka mig. Just nu är det mycket teknik, med rotation, hålla hög armbåge i catch fasen med mera. Jag tränar ingen fart eller uthållighet alls, det kommer att komma senare under året.

– Bröstsim

De flesta av oss kan simma bröstsim, då det blivit inpräntat sen tidig ålder. Men att jämföra den sortens bröstsim med bra teknik bröstsim är som natt och dag. Och här kan jag bara konstatera att jag har mycket att lära. Allt från kicken till armtagen till tajma armtagen och kicken på rätt sätt. Jag har helt enkelt en lång väg att simma för att bli bra på detta simsätt.

– Ryggsim

Ett av dessa simsätt som jag har haft allra svårast för. Av någon anledning så flyter jag inte lika lätt på rygg som på mage. Sen får jag inte ihop rotationen som är ännu viktigare i ryggsim än vad den är i frisim. Sen armtaget är nog det svåraste, med rotation på handen och sen trycka ner utmed sidan, istället för att svepa. Det här med en rotation i höften blir lite väl mycket för mig att hålla reda på och få till. Vi kan säga att jag har väldigt mycket att öva på. Men jag kommer iallafall 25m, och det är en början.

– Fjärilsim

Simsättet där framstegen varit allra minst. Ingenstans för att vara helt exakt. Jag har börjat träna delfinkick och göra delfinkick med frisimsarmtag. Men längre än så har jag faktiskt inte kommit. Har tänkt mig att fjärilsim får bli det sista simsättet jag lär mig. Det känns absolut svårast rent tekniskt och jobbigast om man kollar fysiskt. Jag känner mig inte helt redo än för att våga ge mig på fjärilsim, men det kommer nog.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *