197

Del tjugonio av uppochhoppa.se-träningsbloggsutmaning

När jag kör tävlingar, så har jag alltid olika mål. Man vet aldrig vad som kan hända så att sätta enbart ett mål som t ex att springa på ett en viss tid, och sedan missa det så skulle jag få det jobbigt efteråt, då jag är en tävlingsmänniska och alltid vill vinna över mig själv och har svårt för att se mig besegrad.

brunnsviken - Håkan Brovell

Igår sprang jag runt fantastiska Brunnsviken

Så mitt huvudmål är alltid att jag ska ta mig i mål och det så fort som möjligt. Sen om det innebär att det blir PB eller om det innebär maxtiden på loppet spelar ingen roll. Det ska vara så fort som möjligt beroende på omständigheterna. Och det har jag faktiskt klarat av alla gånger, för jag har inte brutit något lopp hittills och hoppas aldrig att det händer heller. Men det ska mycket till för att jag ska bryta ett lopp, så länge jag kan röra mig framåt så kommer jag att fortsätta mot mål hur jobbigt det än är.

Så egentligen har jag aldrig missat ett mål, eftersom jag har tagit mig i mål på alla tävlingar. Men jag sätter även upp tidsmål, och där har jag missat ett flertal .

Jag har försökt att komma under 40min på milen ett antal ggr, men inte lyckats än. Även försökt komma under 1:30 på halvmaran vilket jag inte lyckats med ännu. Springa under 2:15 på Lidingöloppet är en stor dröm som jag fortfarande jagar.

Så det finns mål som jag fortfarande vill nå, men jag blir inte lika besviken nu, som jag blivit tidigare. För jag intalar mig rätt snabbt efter målgång om jag missat målet, att jag var inte bättre för dagen och kan rätt lätt acceptera det, och vara nöjd att jag tog mig i mål. Men jag strävar alltid efter målen, så helt nöjd är jag inte förrän jag har nått dom. Men tidigare kunde jag gå runt och sura och vara förbannad på mig själv för jag var så dålig som inte klarade av det. Den tiden är däremot förbi. Nu inser jag att jag måste träna mer helt enkelt för att jag ska bli bättre, och det är enda sättet för att bli bättre och snabbare. Och på det sättet även i fortsättningen kunna nå sina mål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *