193

Del nitton av uppochhoppa.se-träningsbloggsutmaning

Jag har rört mig så länge som jag kan minnas. Innan jag kunde gå, så var jag ute i skogen med mina föräldrar och sen efter det så har jag tränat hela mitt liv. Så svårt att säga hur träningen har förändrat mitt liv då jag har gjort det precis hela mitt liv.

träning-förändrat - Håkan Brovell

En löparrunda i Grekland, som medicin för själen.

Men på senare år, speciellt efter mitt första Lidingölopp när jag fastnade för uthållighetsidrotten så har träningen blivit mer av mental sak. Träningen har blivit ett sätt för mig att koppla av, och speciellt koppla av hjärnan som annars arbetar för fullt. När jag tränar, så kan jag ofta koppla bort hjärnan och bara arbeta med kroppen som annars bara sitter ner.

Så om jag har haft en lång jobbig arbetsdag och kommer hem helt slut i huvudet, så är det lätt att lägga sig i soffan för man känner sig trött, och är man trött så bör man vila. Det är nog så de flesta tänker. Men för mig så är det numera lättare att dra på träningskläderna och ge mig ut på en runda, för jag vet att det om piggar upp och rensar skallen är en träningsrunda där jag kan koppla bort hjärnan.

På så sätt har träningen ändrat mig, att jag kan hitta energi i träningen snarare än att vila i soffan och ändå var lika trött huvudet när jag vaknar som när jag la mig ner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *