Fuerteventura V

Då står jag nu där på kantens rand och stirrar ner i det djupa mörkret.

Race brief Challenge Fuerteventura

Race briefing

Okej, riktigt så drastiska behöver vi inte vara, men imorgon är det tävlingsdags och det är allvarligt nog. Tänkte dra till några pre-race tankar om, ja mig själv faktiskt. För jag har dålig koll på proffsfältet, vi kan väl säga så här att jag hoppas att Patrik Nilsson tar hem segern, för han är det enda proffset jag kan bland herrarna.

Sen bland damerna har jag noll koll, plus att de bara är tre eller fem stycken. Inte mycket till tjejer alls i den här tävlingen, vilket är tråkigt.

Men för att återgå till mig då, vad är mina mål med den här tävlingen? Ja innan min skada så hade jag mål om att försöka nå runt 5h. Är det fortfarande ett rimligt mål? Nej.
Skadan har gjort att jag tappat allt för mycket träning, och konditionen finns där helt enkelt inte. Längsta passet jag har sprungit på 3 månader är 10km och det var igår. Det säger det mesta. Sen är det en väldigt kuperad banan, både cykelmässigt som löpmässigt, samt den satans vinden som de på race briefen bara sa skulle vara 10m/s, vilket jag har lite svårt att tro på.

Men jag hoppas på att kunna genomföra loppet med en bra känsla och minimal smärta i foten, lyckas jag med det så kommer jag vara nöjd. Sen har jag såklart målet att bli bästa svensk i min åldersgrupp. Då jag är enda svenska i min åldersgrupp, så krävs det att jag tar mig igenom hela tävlingen.

Hade jag velat haft lite bättre förutsättningar? Ja det hade varit kul att köra tävlingen och känna att jag var i bra slag. Men nu är inte fallet så, och det är bara att acceptera och göra det bästa av situationen. Sen lär man sig alltid något med motgångar.

Hursom så ser jag framemot morgondagen och att slita i några timmar i stekande hetta. En kul lördag med andra ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *