185

Del åtta av uppochhoppa.se-träningsbloggsutmaning

Dagens ämne handlar om framtidsdrömmar och jag vet inte om jag har några speciella drömmar. Däremot har jag långsiktiga mål som jag vill nå, men det är väl någon sorts dröm. För jag drömmer om att en dag delta i dessa tävlingar.

ironman hawaii simstart

Starten på Ironman Hawaii

Min första dröm eller mål är som för de flesta triathleter att nå VM-tävlingen på Hawaii. Tävlingen är fullkomligt legendarisk, med sin stekheta värme som gör att kroppen känns som den brinner upp inifrån till kastvindarna över lavafälten samt att få springa i mål på Ali’i drive. Men att komma dit är i stort sätt helt omöjligt. I min åldersgrupp som är 30-34, så finns det i Ironman Kalmar som jag ska köra i år, 6 slots till Hawaii (tror jag). Och tittar man på tiderna från förra året så är 6:e tid 09:25:06. Det är en tid, som för mig känns helt omöjlig att nå, men det ligger väl något i citatet

”Dream big, work hard”

För mig gäller det att ha någon sort ouppnåeligt mål att sikta och arbeta mot. Sen får man sätta upp mer realistiska mål på vägen som kan föra mig närmare mitt slutgiltiga mål.

Ironman Hawaii 2014

En annan dröm jag har, som har varit min dröm sen jag sprang loppet för första gången 2010 är att springa Lidingöloppet på under 2:15 och få silvermedaljen. Som närmast var jag 2013, med 2:25, så jag har en bit kvar. Men jag har sprungit varje år sen 2010, och kommer springa varje år tills jag når 2:15, och hoppas att förra året bara vara en tillfällig svacka när jag klockade in på 2:29.

Tror att drömmar är bra att ha, men det gäller även att ha realistiska mål på vägen, annars kommer drömmen bli svår att uppnå, men man får aldrig sluta arbeta mot den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *