183

Del sex av uppochhoppa.se-träningsbloggsutmaning

Det finns många olika citat som jag gillar, Nike’s ”Just do it” är ett av dom bästa. Tre små ord som säger precis allt, det är bara att göra och sluta hitta på ursäkter. Den är enligt mig riktigt bra.

ironman_mantra - Håkan Brovell

En annan som jag tycker är mer rolig är ”Swim 2.4 mile, bike 112 miles, run 26.2 miles and brag for the rest of your life”. Detta var handskrivet av John Collins, (han startade Ironman), på den första race-briefingen 1978. Lyckas man ta sig igenom en Ironman, så har man faktiskt rätten att skryta för resten av sitt liv, så pass långt och krävande är en Ironman.

Men mitt favoritcitat/motto är ”Anything is possible”, detta är Ironmans motto och det stämmer så bra. Allting är möjligt, det gäller bara att vilja det tillräckligt mycket så att du kommer dit.

I mitt exempel så kan jag ta min simning. I början så kunde jag knappt simma 25m i bassäng, det var fruktansvärt jobbigt. Sen när jag anmälde mig till mitt första triathlon i Växjö, så skulle jag simma 1500m i ett sträck, vilket jag aldrig gjort. När jag låg där i kalla Växjö sjön, så trodde jag att jag skulle vara tvungen att bryta. Tillslut kom jag fram, och var näst sist upp ur vattnet. Detta hade i normala fall gjort att jag hade slutat med simning, för jag gillar inte att vara sämst i något. Men den gång hade jag bestämt mig, att jag skulle lära mig att simma.

Så jag har kämpat och kämpat, och förra året simmade jag så en Ironman simning på 3,86km och jag är inte längre den som är sämst utan faktiskt en hygglig simmare nu. Så allting går, om man riktigt vill även om det till en början kan verka helt hopplöst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *