Fotograferingsmål inför 2018

När 2017 började så satte jag upp mål att jag ville ta bättre bilder. Jag ville lägga mer kraft bakom bilderna än att bara ta ”vanliga” bilder.

När jag kollar i min årssummering så har jag gjort ett väldigt bra försök, många bilder är jag riktigt nöjd med.
Vad vill jag då göra för att 2018 ska bli ännu bättre?

Fotograferingsmål inför 2018

1. Vill ta fler bilder än under 2017

2017 började starkt och jag tog rätt många bilder under vintern då vi hade rikligt med snö. Jag hade höga förhoppningarna att det skulle hålla i sig när värmen och sommaren kom. Men konstigt nog så tog jag inte en enda bild under sommarhalvåret. Detta året vill jag försöka ta upp kameran mer än vad jag gjorde 2017 och försöka få till mer kontinuitet i fotograferandet.

2. Före/efter bloggposter

En gång i tiden så la jag ut före och efter bilder, men blev aldrig riktigt nöjd med hur det blev. Jag skulle dock vilja ta upp detta igen, men göra på ett lite annorlunda sätt. Det skulle se ut på ungefärligt sätt:

1. Orginal bild i RAW
2. Orginal bild i RAW, med anteckningar på vad jag vill göra för ändringar
3. Lightroom/Capture One justerad RAW
4. Clean-up justerad bild i Photoshop
5. Fullt justerad bild i Photoshop

Till detta kommer mina tankar vad jag vill göra med bilden, samt hur jag tänker kring min process när jag redigerar bilderna.

3. Vässa mina redigeringskunskaper

Det finns idag mängder med olika filter och presets som gör att ens bilder blir hur bra som helst. Även jag använder dessa, men oftast bara till bilder jag lägger upp på Instagram stories.

Men när det gäller bilder som jag lagt tid på att fotografera, så vill jag även lägga ner tid på redigeringen. Och även om jag idag ofta kan nå de resultat jag vill, så har jag vissa delar som jag vill bli ännu bättre på för att skapa dom bilderna jag vill.

4. Bättre struktur på bloggen

Jag vill få bättre struktur på bloggen. Som det varit nu är att jag har laddat upp ett inlägg när jag haft något att lägga upp. Så ibland har det kunnat bli två inlägg på två dagar, för att sedan inte ladda upp något på två månader. Därför sätter jag som mål att ladda upp ett inlägg i veckan och att det ska ske varje söndag. Tror det kan vara en rimlig målsättning med tanke på att jag både arbetar fulltid, samt tränar x antal timmar i veckan.

Vad har ni för mål inför 2018 när det gäller fotograferingen? Något ni vill förbättra som ni redan kan, eller kanske rent av testa något helt nytt inom fotografins värld?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *