Snön

I mitt förra inlägg, så skrev jag att jag nästan hade ångest över att jag knappt filmar något. Sen helt plötsligt filmar jag två gånger under samma vecka. För igår kom snön tillbaka till Stockholm, och det var så kraftigt snöfall att jag bara kände att jag måste försöka fånga det här på film.

Utmaning

Min kamera är inget låg ljus monster som t ex Sony kamerorna är. Så jag var lite orolig för att det skulle bli svårt att filma, eller att jag var tvungen att trycka upp ISO så mycket att det skulle bli för mycket brus i bilderna. Men trots att jag hade ISO på mellan 1600/3200 så klarade min lilla Panasonic GX80 av det väldigt bra.

Vitbalansproblem

Att få till vitbalansen brukar inte vara några större problem tycker jag. Men igår så var det inte lätt, färgerna skiftade hela tiden och ibland fattade jag inte ens varför. På ett ställe fick allting en hint av grönt, och jag kunde inte lista ut varför det blev så. På andra ställen så blev allting väldigt gult, och på andra ställen så såg det helt normalt ut. Så jag visste att det skulle krävas lite jobb för att få bort dessa färgstick. Men det är precis därför jag gör dessa små filmer för att öva på just sånt här.

Minnen

I förra inlägget skrev att jag att huvudanledningen till varför jag gör dessa små filmer är för att bli bättre. Men jag har insett att det även kommer att fungera som små minnen. Precis som bilder gör, fast detta blir på ett annat litet sätt. Rörlig bild blir helt enkelt mer levande än vad en bild blir.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *