17

För flera månader sen så var jag nere på Torö och hade min Panasonic GH4 med mig och filmade lite klipp efter att jag själv hade surfat.

Torö - Håkan Brovell

Och efter många om och men så har jag nu äntligen börjat komma igång med att klippa, tanken är att den bara ska bli cirka 30sek – 1min lång och visa upp Torö surf.

Just att redigera tycker jag fortfarande är svårt. Det är en sak att bara visa upp snygga klipp och en helt annan sak att kunna berätta en historia via hur man klipper filmen. Jag har kollat på flera filmer/läst flera artiklar som handlar om hur man blir en bättre ”storyteller” och jag börjar förstå i teorin hur det ska gå till. Men när jag väl själv ska börja så får jag det inte alls att fungera.

Men mycket handlar om att man måste planera innan man börjar filma, och det gör jag aldrig. Så redan där är misstag nummer ett. Känslan är att allt jag filmar inte riktigt fungerar tillsammans, det blir ingen röd tråd i det hela och då faller det rätt platt.

Jag tror det är en tröskel jag måste komma över och enda sättet är att öva. Men för att öva så måste jag filma mer och göra mer små projekt som inte kräver alldeles för mycket planering. Så får se vad det blir utav detta lilla projekt, förhoppningsvis något fint och något som blir lärorikt.

Kommer skriva fler inlägg om detta projekt, längre in jag kommer i processen av redigeringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *