Körsbärsblommning i Kungsträdgården

Vår har officiellt kommit till Sverige, även om valborg ännu inte har varit så är körsbärsblommningen i Kungsträdgården ett säkert tecken på just detta.

Färg

I min förra lilla film, så använde jag en fast brännvidd för att utmana mig själv. I denna så fokuserade jag mer på färgkorrigering och färgsättning. När man filmar med digitala kameror så får man ofta det som kallas ”video look”, vilket inte är konstigt eftersom det är digitala kameror och inte kameror med vanlig film. Men det är ofta som man vill komma åt just den ”film look” och inte ha ”video look” på sin film.

Att åstadkomma detta är inte helt lätt, då det är väldigt subjektivt vad som är ”film look”. Det är så mycket mer än bara färgerna, det är även fps (frames per second), hur du filmar, objektiv, ljus, berättelse, miljön du filmar i, redigering, färgkorrigering och färgsättning, och ha en sammanhängande färgpalett med mera.

När jag nu var nere i Kungsträdgården så var det inte många av dessa sakerna jag kunde påverka. Men en del jag faktiskt kan ändra på är just färgerna, vilket jag även har gjort. Nu är det svårt för någon som inte sett originalklippen att se om det faktiskt är någon skillnad. Men jag tycker att det blev riktigt bra, och en mer ”film look” över det hela. Kan man misstag det för en film? Nej, det krävs så mycket mer för det. Men jag tycker i alla fall, att jag har blivit av med det som kallas ”video look”, och det var själva grejen i den här lilla filmen.

Nu har jag haft två filmer där jag utmanat mig själv, med först fast brännvidd och nu med färg. Kanske borde inför varje film sätta upp en utmaning som jag måste förhålla mig, kan vara ett bra sätt att utmana sig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *